Zeefbandpers

Na een aantal jaren ons bezig te houden met zeefbandtechniek en ontwikkelingen hebben we nu onze 2 mobiele zeefbandpersen bedrijfszeker.

Inmiddels zijn we enige ervaringen rijker geworden en kunnen we u van dienst zijn in het scheiden/bewerken van rundvee-, varkens- en nertsenmest.

Hoe werkt het?

Via een pomp wordt de mest aangezogen uit de put en komt vervolgens via een snijkast door een flowmeter. De flowmeter meet de ingaande m3 mest en dat zorgt ervoor dat we weten hoeveel m3   mest er bewerkt wordt. Daarna wordt de pH op pijl gebracht. Via een leiding komt de mest met polymeer in aanraking, dat wordt vervolgens gemengd in een kegelmenger. Dit komt op een brede (zeef)band terecht en wordt vervolgens tussen twee parallel uitgevoerde filterdoeken geperst. Al het perswater wordt opgevangen en weg gepompt.

Dunne fractie…

Dat ‘perswater’ is dus de dunne fractie, het is daadwerkelijk zo dun dat je er bijna doorheen kunt kijken. In deze dunne fractie zit zo goed als geen fosfaat meer in. Wat er wel nog in de dunne fractie zit is Kali(K) en Stikstof(N) .

Dikke fractie…

De dikke fractie is het product dat overblijft. In de dikke fractie (vaste substantie) zit zo goed als alle fosfaat en het dus een betere oplossing wordt voor de boer om van zijn fosfaatprobleem af te komen. Wij komen het eventueel opladen met onze transport middelen(uitgerust met AGR/GPS) en wordt het bij ons verwerkt. De fractie wordt bij ons gehygiëniseerd. Het wordt tenminste één uur lang verhit in een bunker door minimaal 70°C en het resultaat is organische droge meststof en de meststof wordt geëxporteerd naar landbouwgebieden buiten Nederland (zoals Duitsland en Frankrijk).

 

20160105_155446_resized De bouw van onze nieuwe zeefbandpers.